Hei igjen

Og, GODT NYTT ÅR !!!

Her kommer litt mer oppdatert info.  Snakket med gravegutta og installatørene i dag.

Først gravegutta.  De er nå nesten ferdige.  Det har blitt mye ekstra graving.  Dette skyldes flere ting, bl.a.  høyde fra kabel til bakken må følge nye regler.  Nå er det 8 meter, mot 6 meter før.  Altså flere strekninger må graves ned = bra for oss tenker jeg.  I løpet av gravingen har de støtt på endel problemer bl.a. med dreneringsrør (gammel morro) som ikke ligger slik det skal.  Dette kan sees der Sørbråtveien og Stårputtveien møtes.  Her har de måttet bytte ut mye gamle sement-rør med dagens standard.  Igjen tenker jeg: bra for oss.

Dette gravestyret har jo også medført en ganske betydelig grøfte-rens som er velkommen.  Graverne regner med å være ferdige denne uka (hvis alt går greit).

Installatørene, TESSTA, er nå i full gang med å montere alle skap, luftkabler og koble dette.  Frist for å få dette ferdig er januar.  Når de er ferdige så kommer de lokale montørene som skal montere og legge opp for hver eiendom.  Sååååå, i februar burde/skulle fiberen være i hus for de fleste.  Iallefall innen mars.  Vi blir ringt opp for å avtale tid for montering.  Vi må/bør være tilstede i huset for å være sikre på at kabel og utstyr kobles der vi ønsker.  Vi må også ha klart for oss hva vi ønsker inn i huset (bare fiber eller TV også).  Videre er det mulig å avtale ytterligere installasjon i huset, men da må dette ekstra betales av den enkelte.

Gisle