Hei folkens.

Her kommer litt info.

Det er ikke så mye vi vet.  Entreprenøren holder på og vi får vite lite fra Telenor.

Vi har imidlertid snakket med de som jobber, gutta «på gølvet».  Her er hva de melder.

Dette har vært mye vanskeligere enn antatt.  Veldig mye fjell og kupert terreng.  Det første har betydd at de har måtte hente inn kraftigere redskap enn planlagt. De har hamret, slått og pigget seg gjennom det meste.  Til det andre er å si at på grunn av kupert terreng, så er det ikke alle planlagte steder det har vært mulig å henge opp kabelen i lufta.  Avstanden ned til bakken har vært for snau.  Dette har medført mye mer graving enn beregnet.  Dette synes jo vi er kjempebra.  Vi ville jo opprinnelig hatt alt nede i jorda fordi vi anså dette som en mer varig løsning.

Så, hvordan ligger man an? Denne uka sier de at de blir ferdig med graving og kabling før jul  (håper de, krysser fingra).

Neste trinn er å få koblet alt, få signal ut fra Snippen.  Vi trodde opprinnelig at man skulle ta signal fra Movatn.  Imidlertid har vi fått høre at dette ble vanskelig og at de måtte velge Snippen i stedet.  For oss spiller det antagelig ingen rolle.

Når dette er gjort kommer turen til oss.  Noen kommer og kobler hver og en av oss til fiberen.  De fleste av oss har fått telefon fra entreprenøren og fått instrukser om hvordan vi kan forberede oss.  De fleste har fått ett gult rør som fiberen skal gå i.  Vi blir kontaktet for å bekrefte hva som skal legges inn og når de kan komme.  Dette skal skje i første kvartal.  Vi fortsetter vel å være optimister og satser på at de første har signal i januar/februar.

Lurer du på noe?

Kontakt en av oss (Jørn, Erik eller Gisle) så svarer vi så godt vi kan.

Vi ønsker alle en strålende snøhvit GOD JUL !!!