Fiberstatus November 2018

Nå har det vært lenge siden dere har hørt fra oss i fiberkomiteen.

Vi har ikke ligget på latsiden, men ting har ikke helt gått slik vi hadde håpet og ønsket.

I vår synes himmelen blå og veien mot raskt brebånd for oss alle så ganske enkel ut.  Når realitetene og de harde fakta kommer på bordet og kontrakter var klare til å signeres, blir budsjett for graving en stor utfordring. Dette har blant annet sammenheng med graving på kommunal grunn.  Kommunen stiller meget strenge krav til denne type graving der vi beveger oss i kanten av veibanen.  Med en gang vi er nær asfalten kommer et ras av regler og påbud vi må følge.  For ikke å snakke om hvis vi skal krysse veien.  På Sørbråten er dette en mindre utfordring fordi vi eier veien selv.  Det er veiene nedenfor Snippen og videre i Maridalen det blir vanskelig.  Skal vi gjøre det «etter boka» blir dette både vanskelig og dyrt.

Alternativer har heldigvis kommet opp denne høsten.  Ett av disse er Telenor.  Dialogen har vært gående med Telenor et par år, men nå har derimot noen forutsetninger for Telenor endret seg slik at nye muligheter har åpnet seg.  Vi har vært i møter med de utbyggingsansvarlige og de er meget positive.  Sørbråten-området er utvilsomt et økonomisk godt prosjekt for Telenor.  Vi har imidlertid ønsket alle med og det inkluderer Maridalen i tillegg til noen som ligger et stykke vekk. Telenor vil benytte luftstrekk og trenger derfor ikke grave i like stor utstrekning som Viken Fiber.

Vi er som vanlig superpositive og optimister.  Nå venter vi på at noen skal regne, sjekke regler, se på muligheter og alternativer.  Vi håper på svar fra Telenor i løpet av november.  5 desember skal det være møte i Velet for Sørbråten og da håper vi å kunne gå ut med mer informasjon både om muligheter og kanskje fremdriftsplaner.

Vi holder fingrene krysset.

Gisle og Erik