Fiberbredbånd til Sørbråten

Status Fiber til Sørbråten 01-17

Da er jula over, vi har hvilt litt og det nye året har kommet fortere enn vi ante (men slik er det alltid).

Her kommer info om situasjonen nå først på nyåret.

Gammelt nytt

Vi er fortsatt i dialog med Viken Fibernett (Altibox). Vi opplever dette noe «lunkent». De hadde nok trodd vi hadde greid å samle flere på lista vår. Pr. nå er det ca 100 stykker. I tillegg er det noen som har kommet med muntlige tilsagn og en noe ubestemt interesse. Vårt mål var 120 stk «fast fisk», altså beboere som var fast bestemt på å skaffe seg breibånd over fiber. Dette har vi så langt ikke greid. Dersom du hører med dine naboer og «maser og pusher» litt, så er det kanskje et håp om å få noen flere. Gjør det!!!!

Ny nytt

Den gode nyheten er at vi har fått ett firma til som bygger breibånd, som har vist sin interesse. De heter «LYNET» (godt navn) og er eid av Broadnet som er av de store utbyggerne. I hovedsak bygger de fiber for borettslag, men de ser også på andre forretningsområder. De er godt «foroverlent», jobber med ny teknologi, noe som også inkluderer ny metode for å legge fiber i bakken som er betydelig billigere enn å grave som man vanligvis gjør. Vi håper å få et møte med de i den nærmeste framtid.

Annet nytt

Vi har fått god kontakt med Maridalen Vel. De har også gjort en opptelling (ca. 60 husstander) og forsøker seg på Viken Fibernett. De har også innledet et søk som har til formål å finne ut hvem som er ansvarlig for tildeling/fordeling av bredbåndmidlene til Staten. De har kommet et godt stykke. Vi har et godt samarbeid med styret og planlegger enda ett møte med det aller første. Formålet er å koordinere innsatsen vår slik at vi ikke springer i beina på hverandre. Vårt håp er at vi nå sammen kan få til noe for hele dalen. Vi tror at sammen er vi sterkere, iallefall litt.

Er det noen som har innspill, ideer osv. så er det bare å ta kontakt. Vi er åpne for alle gode og håpløse ideer.

Nyttårsfiberilsk hilsen
Bredbåndsutvalget Sørbråten Vel
Erik
Gisle 4676 5500
Jørn